Dismenoreea poate fi tratata prin uleiuri esentiale

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj
Ultima actualizareMiercuri 22 august 2018
Vizualizari974

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dismenoreea sau durerea la menstruatie este un simptom destul de fecvent, care se poate manifesta prin forme usoare de durere sau prin crampe violente, insuportabile. Dismenoreea poate fi asociata cu sindromul premenstrual sau apare in timpul menstrei chiar din prima zi a menstruatie.

Ca si indicatie aromaterapeutica este folosirea urmatoarelor tipuri de uleiuri esentiale: ghimbir, salvie, chimen, lavanda, maghiran, melisa, menta, marar, musetel roman/ sau german, rozmarin, trandafir, seminte de angelica. In caz de epilepsie se evita uzitarea uleiului de chimen. Ca si inhalatie sau in vas de aromaterapie se poate experimenta diferite formule, pentru a gasi ceea ce vi se potriveste. Din propria experienta recomand cu succes formula: 2 picaturi de ulei de iasomie, 2 picaturi de ulei de menta si 2 picaturi de ulei de maghiran.

Compresele cu uleiuri esentiale este una dintre cele mai eficiente tehnici care alina durerea menstruala usor si fara efecte secundare. Se pot folosi oricare ulei din lista de mai sus pentru ca fiecare dintre ele au efect antispasmodic. Daca va place uleiul de musetel si maghiranul pot fi combinate cu succes. Lavanda cu menta sunt o combinatie foarte buna, cate trei picaturi din fiecare ulei.

Un masaj aromaterapeutic se foloseste cu rezultate foarte bune, chiar peste asteptari. Masajul indicat este cel de relaxare cu focusare in special pe zona abdominala si pe zona inferioara a spatelui. Se maseaza zilnic cu un ameste de uleiuri esentiale ca de pilda: 2 picaturi de ulei de marar, 2 picaturi de ulei de maghiran, 2 picaturi de ulei de trandafir si ulei vegetal. Ca si remedii din florile lui Bach, marul salbatic este remedial salvator in dismenoree. Pentru dieta se recomanda evitarea dulciurilor si a proteinei de orice fel pentru ca este cunoscut faptul ca proteina formeaza cheaguri de sange si accentueaza durerea. Este indicata o alimentatie bogata in fructe si legume.

Suplimentele sunt binevenite: calciu, magneziu, complexul de vitamine B, vitamina E, uleiul de primula. Sunt foarte eficiente tinctura de marar, zmeur si napraznic. Se recomanda consumul de suc de mure, ghimbir, smochine, angelica care normalizeaza activitatea muschiului uterin.

Pentru mai multe detalii si programari la masaj in Timisoara, sunati la telefonul 0724474501.